לאחר מלחמת ששת הימים ביקר האלוף אריאל שרון בכותל המערבי כדי להודות לקב"ה על הניצחון. ר' נח זבולוני היה אז כתב נמרץ באחד העיתונים הגדולים, וסיקר את הביקור. חסידי חב"ד שנכחו במקום רצו להציע לאלוף שרון להניח תפילין, אך חששו לגשת אל מי שהצטייר אז כגיבור המלחמה ואיש בעל עוצמה רבה. ר' נח היה השליח שהעז... * יאיר בורוכוב עושה צדק היסטורי עם ר' נח זבולוני ע"ה, שסיפר לו אפיזודות מבית הגאון הרוגוצ'ובי
לפני מספר חודשים נפטר
בירושלים יהודי יקר, שאולי אינו מוכר לקהל חסידי חב"ד, ולמען האמת מעולם לא קיים יחסי ידידות מיוחדים עם בית חב"ד או עם חצר הרבי, שמו: ר' נח זבולוני ע"ה.
ר' נח (זבידביץ' ) ע"ה, נולד
ברוסיה בשנת עת"ר. במשך שנים היה נע ונד במדינות רוסיה,
פולין ולטוויה, שם קשר קשרים עם גדולי הדור והיה פעיל ציבור נמרץ ביותר, עד עלותו ארצה. כאן החל לעסוק בעיתונות ובכתיבה, במקביל לעסקנותו הציבורית.
תשאלו אפוא מה לר' נח זבולוני ע"ה ולעיתון 'כפר חב"ד'? ובכן, חוב קטן אני חייב לו ומבקש אני לפרוע אותו באמצעות בימה זו.
קרדיט לר' נח
לפני כשנה ביקרתי בביתו של ר' נח כדי לראיין אותו לספר על הגאון הרוגצ'ובי זצ"ל, שהמנוח היה בן בית אצלו במשך תקופה ארוכה. ר' נח, שפרסם את זכרונותיו בכתב-עת ושמו 'טורי ישורון', סיפר לי עוד כהנה וכהנה אפיזודות מביתו של הגאון.
בתום פגישתנו, ממש לפני שיצאתי מביתו, קרא לי ר' נח שנית וביקש לספר לי דבר מה. "אתה חסיד חב"ד?", הוא שאל אותי, וכאשר השבתי לו בחיוב אמר כי יש לו טרוניה גדולה על
חב"ד. וזה הדבר: לאחר
מלחמת ששת הימים, כאשר העם בישראל היה שיכור מהניצחון על צבאות ערב, ביקר האלוף (דאז)
אריאל שרון, כיום ראש
ממשלת ישראל,
בכותל המערבי כדי להודות לקב"ה על הניצחון. "אני", סיפר לי ר' נח ע"ה, "הייתי כתב נמרץ באחד העיתונים הגדולים באותם ימים, וסיקרתי את ביקורו של האלוף בכותל. חסידי חב"ד שנכחו במקום ביקשו להנציח את הרגע בו מגיע אריאל שרון לכותל ולהפוך זאת כמנוף לקידוש ה', ורצו להציע לאלוף שרון להתפנות לרגע מעיסוקיו ולהניח
תפילין. הבעיה היתה", המשיך ר' נח, "שאף אחד לא העז לגשת אל שרון, שהצטייר אז כגיבור המלחמה, איש בעל עוצמה רבה וכו', ואחד
החסידים שנכח במקום ביקש ממני לגשת אל שרון ולבקש ממנו להניח תפילין".
ר' נח המשיך ותיאר כיצד ניגש בעזות של כתב עיתונות לאלוף ושאל אותו: אדוני האלוף, האם תסכים להניח תפילין? שרון הסכים מיד ואני, נדהם מהתשובה הזריזה והתכליתית שלו, קפאתי לרגע ומיד התעשתי, הפשלתי את שרווליו והנחתי לו את התפילין.
"באותו מעמד צולמו מספר תמונות. אחת מהן פורסמה בכלי התקשורת בחב"ד ועלתה ממנה התמונה כאילו אותם חסידים שנראים בתמונה הם אלו שהיו אחראים בלעדיים לאותה הנחת תפילין מפורסמת, מבלי לתת קרדיט גם למי שביקש משרון להניח תפילין. רציתי לשגר בזמנו מכתבים למערכת העיתון 'כפר חב"ד' ולבקש לעשות צדק היסטורי ולהביא לידיעת הציבור גם את פיסת מידע זו, אך לא הסתייע בידי לעשות זאת".
כאן ביקש ממני ר' נח לעשות זאת במקומו ולפרסם בעיתון 'כפר חב"ד' את בקשתו, שעבורי זוהי בקשתו האחרונה. כדי לכבד את זכרו, וכדי להכיר תודה על העזרה שסייע לי במציאת החומר על הגאון מרוגצ'וב, אני כותב את השורות הללו.
הרבי קורא לשרון: הנח תפילין
עד כמה חשובה הנחת התפילין של מר שרון ניתן ללמוד מהשורות הבאות במכתבו של הרבי אליו (אגרות-קודש חלק כו עמ' תנב):
"... לא רציתי להזכיר זה בשיחתנו עם מר בביקורו כאן, אבל לאידך איני רואה רשות שלא להזכיר על כל פנים עתה, אשר תקותי חזקה שמדייק מר
בהנחת תפילין בכל יום חול, שבנידון שלו אין זה רק קיום מצוה פרטית על ידי איש פרטי כי אם גם ענין הנוגע לתועלת הרבים. ואף שידועות טרדותיו הרבות הקשורות במצב הבטחוני וכולי, הרי אדרבה הטרדות והמצב וכולי טעם נוסף לדייק ככל הדרוש בקיום מצוה זו, תפילין של יד ותפילין של ראש. ואתו הסליחה על כתבי האמור".
ועל הנחת התפילין של שרון ליד
הכותל כתב הרבי:
המכתב הוא מחלק כ"ה עמ' ג' מכתב ט'שפא
"עוד נקודה שהביאתני לכתוב לו מכתב זה היא ההתעוררות הרבה אשר כב' גרם בלב כמה וכמה מאחינו בנ"י על ידי הנחת התפילין ליד כותל המערבי, שגם זה זכה לפירסום ומצא הד רחב והכי חיובי בשכבות שונות של העם ובמקומות קרובים וגם רחוקים".
הערות: וכאן בא קטע בכתיבתו של נח זבולוני, המהווה למעשה חלקים ממאמרו של נח זבולוני ב "טורי ישרון" - הקטע מופיע בקישור הבא:
הרב שלא חת מפני איש - אלי זבולוני דפים בנושא:
המקור באדיבות מערכת כפר חב"ד
Powered By