לדוגמא: הרב שך | "הרב שך"
חפשו

סילוף יציאת מצרים של בן גוריון יהווה חומר לימוד חובה בבתי"ס?


מאת: נח זבולוני סופרנו בירושלים
פורסם: חרות | חרות - עמוד אחורי (עמוד 4) - 29/05/1960 (יום ראשון)
גירסתו של מר בן-גוריון על "יציאת מצרים" שהדה הגיע עד לבמת הכנסת, הונצחה ע"י "החברה לחקר המקרא בישראל" המקיימת את מחקריה בביתו של מר בן-גוריון ע"י הכנסת הדיון על כך בספר שיצא ע"י החברה הזו.

"החברה לחקר המקרא בישראל" הוציאה ספר בשם "עיונים בספר יהושע" ובו כל הדיון על השקפתו של מר בן-גוריון על יציאת מצרים כפי שהירצה בחוג לתנ"ך המתקיים בביתו. כפי שנודע לנו נחלקו הדעות באם לפרסם את המחקר הזה ולצרפו ליתר המחקרים, אך המחייבים הכריעו והמחקר הופיע בספר זה.

אגב: בחוג לתנ"ך הוא נקב את מספר יוצאי מצרים ב- 11,340. כן נודע לנו כי ייתכן שיכניסו בבתי ספר לשם לימוד חובה כפירוש על התנ"ך גם את המחקרים הנשמעים בחוג תנ"ך זה, ובתוכם גם הרצאתו של מר בן-גוריון על יציאת מצרים. נסיון ראשון בכיוון זה כבר נעשה בפתח-תקוה, שעירייתה החליטה לחלק למסיימים את בתי הספר בעיר זו את "עיונים בספר יהושע", הכולל את פרשת יציאת מצרים לפי גירסתו של מר בן-גוריון.

כמו כן נודע לנו כי ב-7 ליולי תקיים "החברה לחקר המקרא" כינוס מרכזי של חקלאים לתנ"ך שיתקיים בנהלל ויהיה מוקדש לנושא: ספר בראשית ותקופת האבות. מר בן-גוריון יהיה המרצה הראשי בכנס זה וכפי שמקווים יביא "גילויים" חדשים נוספים.

הערות: בן-גוריון בתור חובב תנ"ך, טען כי ביציאת מצרים היה מדובר רק ב-600 איש, משפחה אחת, ורוב בני ישראל כבר שהו בארץ כנען. זאת בניגוד לגרסה המקראית המדברת על מספר מיליונים (600,00 גברים יוצאי צבא, נוסיף עליהם נשים, טף, קשישים ועוד)


דפים בנושא:


צולם בספריית שער-ציון, בית אריאלה - מדור העיתונות
Powered By Click for details


חרות חרות - עמוד אחורי 1960

לחצו על המפה לתצוגה מדוייקת ואפשרות לצפייה בכתבות מאותו אזור.
במפה זו מופיעות הכתובות הבאות: שדרות בן מימון 46, ירושלים (חוגי התנ"ך עליהם מדובר נערכו בביתו של דוד בן-גוריון) (בית יוליוס ג’ייקובס - דירת של ראשי ממשלת ישראל עד שנת 1974, כיום בית לוי אשכול) | נהלל
 

ייזום והקמת האתר - אלי זבולוני - עולמות אפשריים בע"מ עולמות אפשריים בע"מ © 2010-2024 - עיצוב: סטודיו פיני חמו

© האתר ranaz.co.il והתוכן המצוי בו מוגנים בזכויות יוצרים. כל זכויות היוצרים על תוכן האתר שייכות לילדיו של נח זבולוני
כל התמונות באתר (אלא אם כן צוין אחרת) הן פרי יצירתו של אלי זבולוני בעל הזכויות בהם. אין לעשות בהן כל שימוש או לשנותן ללא הרשאה מפורשת מיוצר התמונות.
אין להעתיק, לשכפל, לחקות או לעשות כל שימוש בתוכן שבאתר ללא רשות בעלי הזכויות.
בקשות לשימוש בתוכן כלשהוא מהאתר יש לשלוח דרך דף צרו קשר.
הצהרת נגישות