מסי השחיטה הרבים שעל סוחרי הבהמות לשלם בבית המטבחיים בירושלים, הם הם הגורמים העיקריים ליוקר הבשר שהוא מצרך חיוני ביותר - על כך נודע לסופרנו מחוגי ארגון הקצבים בירושלים. בשיחה עם יו"ר ארגון הקצבים מר שלמה דוידמן נודע לסופרנו כי הארגון עומד לגולל בפני ציבור הצרכנים את הסיבות העיקריות שבגללן עלו מחירי הבשר בירושלים, והם המסים הרבים שסוחרי הפרות משלמים עבור השחיטה לרשויות שונות בבית המטבחיים העירוני. בעד כל ראש פרה הנשחט בבית המטבחים עליו לשלם 11.50 ל"י לעירייה, 5 ל"י ל ...
תנובה, 75 אג' מס עסק חדש (לעירייה), וכן 10 אג' מכל קילו בשר,
כמס שחיטה. בירושלים נשחטים כ-150 ראש לכל שבוע מחוץ לכבשים.
כמו כן טוענים הקצבים כי המצב הסניטרי בבית המטבחיים המקומי הוא למטה מכל ביקורת, המקום הוא צר ואינו מתאים לבית מטבחיים.
דפים בנושא:
צולם בספריית שער-ציון, בית אריאלה - מדור העיתונות
Powered By