משרד הבריאות עומד לנקוט באמצעים נגד אחזקה ושיווק של בשר טחון אשר טחינתו אינה נעשית בנוכחות הלקוח. בדיקות שנערכו באחרונה הראו ששיווק בשר טחון ע"י האיטליזים אינו נעשה תוך הקפדה על כללי ההיגיינה ואין גם ביטחון מלא על סוג הבשר הנטחן. כשטיפלו בכך אנשי משרד הבריאות מצאו שאין צורך בחוק או צו חדש כדי לתקן את המצב. הם מצאו כי בקובץ התקנות מתאריך 7.7.1955 - תשט"ו, מופיע צו מטעם
משרד המסחר והתעשייה לפיו אסור לטחון בשר שלא בנוכחות הקונה. וסעיף נוסף, שאסור להחזיק בשר טחון.
הוחלט, איפוא, לפקח על מידת ביצוע הצו. תוצא תזכורת לאיטליזים וידגישו כי הם יכולים למכור בשר טחון רק כשהוא נטחון לעיני הלקוח וכי אסור להם להחזיק מלאי של בשר שכבר נטחן. לאחר הוצאת התזכורת ינקטו באמצעי פיקוח להבטחת מילוי הצו.
לאחרונה התעוררה השאלה גם מבחינת
הכשרות.
המועצה הדתית בירושלים גילתה מקרים בהם יש חשש לטחינת בשר שלא הוכשר כדין או שכשרותם מפוקפקת. משלחת של המועצה הדתית בירושלים בהרכב הרב שמואל וינגרטן יו"ר המועצה והסגנים הרב יעקב לוי קצנלבויגן, הרב מ. אדלר ומר יוסף מור ביקרה בעניין זה אצל הרב דב פרלא היועץ לענייני דת
במשרד הדתות.
צולם בספריית שער-ציון, בית אריאלה - מדור העיתונות
Powered By