בית הדין של העדה החרדית בירושלים פסק, כי אסור לאכול תפוחי עץ לא מקולפים, וזאת לאו דווקא מטעמי שמירת היגיינה - אלא מחשש לכשרותו של תפוח העץ.
ועד
הכשרות של
העדה החרדית פרסם אתמול את הוראת הבד"צ, לפיה "יש לקלף כל תפוח עץ מבריק בגלל חשש כשרות בחומר המריחה". ההוראה ניתנה עקב חשש שהתעורר אצל
האגרונומים החרדיים, המייעצים לוועדת הכשרות, כי הברקת תפוחי עץ אינה טבעית ונעשית באמצעות חומרים כימיקליים המופקים מן החי.
המחמירים במיוחד לא אוכלים גם תפוחי עץ מקולפים מחשש שהחומרים הכימיים חדרו לתוך התפוח והקילוף לא הועיל.
© הזכויות על עיתון "דבר" שייכות
למכון לבון - מכון לחקר תנועת העבודה והחלוץ על-שם פנחס לבון
Powered By