הרבנות הראשית בירושלים הגבילה את טחינת בשר למכירה באטליזים בעיר לימים מסויימים בשבוע, בהם יובטח פיקוח של משגיחי הכשרות מטעם הרבנות הראשית על הכשרות וטיב הבשר הטחון. עד עתה נהגו האטליזים בעיר למכור בשר טחון יום יום והטחינה נעשית ע"י האטליזים עצמם, אולם באחרונה נתעוררו ספקות ביחס לכשרות הבשר הטחון הטעון השריה והכשרה כדין.
בשבוע שעבר אסרה הרבנות הראשית בירושלים על האטליזים לטחון את הבשר בעצמם, אלא הגיעה לידי הסדר, שכל אטליז יודיע לרבנות הראשית על יום מסויים בשבוע ואז יהיה משגיח הרבנות הראשית נוכח באטליזים, הוא יפקח על ההשרייה, המליחה ועל הטחינה, כן יפקח על אריזת הבשר בשקיקי ניילון בכמויות קבועות, אשר יוחתמו אחרי כן בחותמת של הרבנות הראשית.
יש לציין שקיים צו של
משרד המסחר והתעשיה האוסר מכירת בשר טחון בלי השגחה מחשש הונאה בטיב הבשר. אולם צו זה אינו מופעל.
דפים בנושא:
צולם בספריית שער-ציון, בית אריאלה - מדור העיתונות
Powered By