בין האמצעים, שננקטו למניעת התפשטות
הכולרה - הוקדם מועד השחיטה בבית-המטבחיים העירוני
בירושלים. הקדמת המועד בשעה, מ- 7.30 ל-6.30 בבוקר, נועדה לאפשר אספקת הבשר למקררי האטליזים בשעות המוקדמות של היום, ולמנוע השהייתו בחום השמש.
על מועד התחלת השחיטה בבית-המטבחיים העירוני בירושלים התנהל זה שנים מאבק חריף בין צוות בית-המטבחיים - כולל סוחרים,
רופאים, קצבים ופושטי-עור, שהיו מעוניינים בשחיטה מוקדמת - לבין
השוחטים, שמסיבות שונות התנגדו למועד המוקדם יותר.
עתה, מה שלא עשו הווטרינרים והסוחרים, עשתה הכולרה ...
דפים בנושא:
הערות: נח זבולוני הירבה לכתוב על נושא
השחיטה הכשרה, ועסק גם בשעות השחיטה המוקדמות. זאת בנוסף לסגנון ותוכן הכתבה מביאים למסקנה שכנראה גם היא נכתבה על ידו.
צולם בספריית שער-ציון, בית אריאלה - מדור העיתונות
Powered By