במאפיות
הירושלמיות, העומדות תחת פיקוח ועדת
הכשרות של "
העדה החרדית" (קרי "
נטורי קרתא") גבר באחרונה הייצור ב-700 ככרות לחם ליום. הככרות מיועדות ליצוא ל ...
בני ברק החרדית.
כל כך למה?
הביקוש בבני ברק ללחם הירושלמי בא בשל החשש של סיעת "
החזון איש" הקיצוניים שהלחם האפוי בעירם בא מחיטה המובאת מחו"ל והיא של "חדש", דהיינו תבואה שנקצרה לפני חג
הפסח, שאסורה באכילה עד יום
הקרבת העומר והוא בששה עשר בניסן.
לפי ההלכה אסור "חדש" באכילה עד יום הקרבת העומר. אך יש גם המחמירים באיסור "חדש" מתבואה הבאה מחו"ל.
המאפיות הירושלמיות, העומדות תחת השגחת "העדה החרדית", משתמשות אך ורק בחיטה ישראלית הנקצרת לאחר חג הפסח. כלומר, לאחר הקרבת העומר או בחיטה משנה שעברה שאין בה חשש של איסור "חדש". אולם בבני ברק נאפה הלחם מחיטה המובאת מחו"ל, ואנשי ה "חזון איש" הקיצוניים מקפידים גם על "חדש" של תבואה הבאה מחו"ל.
בשבועות האחרונים גבר הביקוש במאפיות ירושלמיות אלה ללחם וחלות לאנשי בני ברק, וכאמור מייצרות מאפיות אלה ב-700 ככרות ליום יותר מהרגיל.
"פרוספריטי" זה יימשך עד ט"ז בניסן, שהוא יום הקרבת העומר, המתיר את ה "חדש".
Powered By